Stiltecentrum

Geplaatst op

Reeds in de Middeleeuwen was er een monnikenklooster vlakbij de plaats waar nu de Sint Willibrordsabdij staat. Dit klooster heette ‘Betlehem’, wat ‘Huis van Brood’ betekent. Geestelijk brood, natuurlijk. De naam van dit klooster vinden we nu terug in de Bielheimer Beek die langs onze abdij loopt.

Geestelijk brood bieden we nog steeds aan. In de voormalige boerderij van de Sint Willibrordsabdij is sinds enkele jaren een centrum voor christelijke spiritualiteit en geloofsverdieping gevestigd. Groepen van 9 – 22 personen kunnen daar bezinningsdagen organiseren. Je neemt daarvoor je eigen leiding mee en verzorgt zelf het programma.

Stiltecentrum ‘Betlehem’ biedt je een grote conferentiezaal, een vergaderruimte en een kleine kapel. Daarnaast zijn er een grote meditatie-ruimte met zen-tuin en 2 kleinere meditatieruimtes aanwezig. Er zijn 14 eenpersoonskamers en 4 tweepersoonskamers, alle met douche en toilet.

Het unieke van het Stiltecentrum is dat het direct naast onze abdij is gelegen.

De groep heeft voor de bezinningsdagen de ruimte voor een zelfstandig programma, terwijl ze tegelijkertijd kan ‘profiteren’ van de biddende monnikengemeenschap direct naast haar. Ze kan tijdens haar bezinning steun ondervinden van onze dagorde die wordt geregeerd door het getijdengebed.

Wij vragen daarom aan onze gasten van ‘Betlehem’ dat zij hun programma afstemmen op het dagritme van de monniken.

Eén van de monniken van onze abdij is de contactpersoon voor de groep en belast met de coördinatie. Hij wordt bijgestaan door een gastvrouw of gastheer die namens de abdij zorg draagt voor de huishoudelijke en materiële kanten van het verblijf. Desgewenst kun je een rondleiding door de abdij of een gesprek met één van de monniken aanvragen.

De maaltijden worden vanuit de abdijkeuken verzorgd. Het is mogelijk een vegetarisch menu te bestellen.

Als u met een groep gebruik wilt maken van onze accommodatie neem dan contact op met:

Stiltecentrum ‘Betlehem’
Abdijlaan 1
7004 JL Doetinchem
telefoon: 0315 – 298 268
Email: stiltecentrum@willibrords-abbey.nl