GASTVROUWEN/HEREN VOOR DE ABDIJHOEVE

Geplaatst op

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers : gastvrouwen – en heren voor ons spirituele bezinningscentrum de Abdijhoeve Betlehem, onderdeel van de Sint Willibrordsabdij, een benedictijnse monnikengemeenschap. Onze missie is  “Een  stil en gastvrij huis van vrede bieden in een monastieke benedictijnse setting, voor mensen die zich bezig willen houden met zingeving- en geloofsvragen, met studie en meditatie. Ieder die innerlijke vrede zoekt is welkom”.

We ontvangen groepen voor een weekend of een midweek. Als gastheer of gastvrouw ben je het eerste aanspreekpunt voor de groepsbegeleider en zijn deelnemers. Je hebt afwisselende taken zoals een welkomst- praatje houden namens de broeders, de gasten wegwijs maken in huis, koffie en thee klaar zetten, tafels dekken en eten serveren, de afwas doen met behulp van onze vriend de afwasmachine, een luisterend oor bieden en vragen beantwoorden.   

Je werkt  in hoge mate zelfstandig en kunt terugvallen op de medewerkers of een broeder. Gedurende het verblijf van de groep overnacht je zelf ook in het gastenhuis. Je kunt je inschrijven voor een aantal weekends en/of midweeks per jaar, naar gelang je mogelijkheden. Je mag dit werk ook samen met je partner komen doen.

Ben je integer en betrouwbaar, vriendelijk en communicatief vaardig?

Heb je organisatietalent en werk je graag zelfstandig? 

Ben je graag dienstbaar, zie je in een gast je naaste ?

Ben je ook bestand tegen een zekere mate van fysieke belasting ( lopen ) ?

Zie je in ‘problemen oplossen’ een uitdaging en heb je humor? 

Dan ben je mogelijk bij ons op de goede plek.

Wat hebben wij jou te bieden?

Werken in een unieke inspirerende monastieke setting in een prachtige natuurrijke omgeving…

Je werktijd als zinvolle tijd te ervaren…

Mogelijkheden je spiritueel te voeden, je kunt regelmatig gebedsdiensten bijwonen indien je dat wenst… 

Interessante ontmoetingen en uitwisselingen met een grote diversiteit van mensen van alle leeftijden en van verschillende horizonnen…

Wij zorgen voor een verzekering en reiskosten- vergoeding. 

Ben je enthousiast? Wil je meer informatie , een vrijblijvend gesprek ? Neem contact op met Jacinta via :  coordinator-abdijhoeve@willibrordsabdij.nl 

Na een oriënterend gesprek en rondleiding ga  je eerst een aantal keren meewerken met een ervaren vrijwilliger. Daarna kijken we samen of en hoe we verder gaan.