Abdijweekend - 6-8 dec - Contemplatie: Gebed als heiliging van het bestaan - Door Ben Claessens

06dec(dec 6)16:0008(dec 8)14:00Abdijweekend - 6-8 dec - Contemplatie: Gebed als heiliging van het bestaan - Door Ben ClaessensContemplatie: Gebed als heiliging van het bestaan

Activiteits Details

Contemplatie is de praktijk van wat Meister Eckhart ‘Gelatenheid’ noemt. Het is een uitnodiging om naar binnen te keren.  Door alle eeuwen heen vormt contemplatie de grond en basis van spiritueel leven – de ontlediging, opgang en eenwording met de alomvattende tegenwoordigheid van de Geest Gods. In Zen spreken we van Boeddhanatuur. Die opgang en eenwording staat voor heiliging van ons bestaan, dat is, al wat is als manifestatie van Licht ervaren en uiteindelijk met ons leven dienen. Dit weekend gaan we diverse aspecten hiervan verkennen. Zoals, dat wat ons op de weg hindert en de geest (en daarmee het hart) vertroebelt, onderkennen en niet voeden, ‘laten’. Dit weekend staat in het teken van gelatenheid, het hart vrij maken, een praktijk voor alle momenten van ons leven.

Data 6 t/m 8 december 2024  € 250,–

Ben Claessens is priester en zenleraar (Sensei) in de Chinees-Japanse zentraditie en schreef boeken over Mahatma Gandhi, zenboeddhisme en christelijke mystiek. 

reserveren door een mail te sturen naar: reserveringen-abdijhoeve @ willibrordsabdij.nl

Meer

Tijd

6 (Vrijdag) 16:00 - 8 (Zondag) 14:00