Abdijweekend - 30 aug-1 sept - De tuin, humus voor de ziel - Door Tini Brugge en br. Johan te Velde

30aug01sepAbdijweekend - 30 aug-1 sept - De tuin, humus voor de ziel - Door Tini Brugge en br. Johan te VeldeDe tuin, humus voor de ziel

Activiteits Details

Bent je een “buitenmens” en geniet je van buiten zijn en/of je tuin? Dan spreekt deze retraite je vast aan! We gaan ons namelijk verdiepen in de betekenis van tuinen, bloemen en kruiden. Want in de Bijbel, de christelijke tradities en bijvoorbeeld bij Hildegard van Bingen nemen zij een grote plaats in. Twee dagen met verdieping, om te aarden met je zintuigen en in stilte te genieten van de rijkdom buiten. Van de aarde, -ons gemeenschappelijk huis -en om ‘buiten’ met ‘binnen’ te verbinden en met de praktijk van alledag. We werken met afbeeldingen, gesprekken, dia’s en natuurlijk elke dag een wandeling in de natuur.

Data: weekend 30 aug. t/m 1 sept. 2024 € 250,–

Tini Brugge is biologe  en auteur op het raakvlak van de verbinding tussen geloof, bloemen, kruiden, gerechten en kloostertuinen, waarin de zorg voor de aarde centraal staat. Betrokken bij de groene websites van de landelijke Raad van Kerken. Vertrouwd met de spiritualiteit van Benedictus en Franciscus. Vrijwilliger  en retraite-begeleider bij het project De levende Aarde van de abdij in Egmond.

reserveren door een mail te sturen naar: reserveringen-abdijhoeve @ willibrordsabdij.nl

Meer

Tijd

Augustus 30 (Vrijdag) 16:00 - September 1 (Zondag) 14:00