Abdijweekend - 25-27 okt - Het Credo uit de Hohe Messe van Bach - Door Wil Derkse

25okt(okt 25)16:0027(okt 27)14:00Abdijweekend - 25-27 okt - Het Credo uit de Hohe Messe van Bach - Door Wil DerkseHet Credo uit de Hohe Messe van Bach

Activiteits Details

Je bent van harte welkom  bij een  weekend rond het Credo uit de Mis in B-klein van Johann Sebastian Bach. Binnen het hooggebergte van Bachs religieuze muziek behoort de Mis in B-klein  tot het Himalayagebergte. Niet voor niets kreeg het de benaming “Hohe Messe”  En daarin vormt naar veler mening het Credo de Mount Everest. In dit abdijweekend proberen we deze Mount Everest te beklimmen, volgens de methode van de ‘audio divina’, een variant op de ‘lectio divina’, de geestelijke lezing waarin we een tekst laten binnenkomen in ons hart. Het wordt een weekend van ‘close listening’ en van ‘close reading’, om de relatie tussen muziek en tekst te proeven en ons eigen te maken. En ook om de geestelijke achtergrond te verkennen.

Data: 25 tot en met 27 okt. 2024  € 250,–

Wil Derkse was werkzaam als leraar scheikunde en hoogleraar wijsbegeerte. Hij speelt graag klavecimbel en orgel, en was in nevenfuncties muziekcriticus van De Gelderlander en het Brabants Dagblad. Hij is sinds 1992 oblaat van Sint Willibrordsabdij, en schreef meerdere boeken over de benedictijnse spiritualiteit.

reserveren door een mail te sturen naar: reserveringen-abdijhoeve @ willibrordsabdij.nl

Meer

Tijd

25 (Vrijdag) 16:00 - 27 (Zondag) 14:00