Abdijweekend - 20-22 dec -Rust, vrijheid en vreugde, wie wil dat niet? - Door Barbara Zwaan

20dec(dec 20)16:0022(dec 22)14:00Abdijweekend - 20-22 dec -Rust, vrijheid en vreugde, wie wil dat niet? - Door Barbara ZwaanRust, vrijheid en vreugde, wie wil dat niet?

Activiteits Details

Wie probeert te mediteren of te bidden (in de zin van stil zitten) wordt snel afgeleid door allerlei lichamelijke ongemakken, gedachten, beelden en emoties. Toch is dat geen reden om je er niet aan te wagen of het snel op te geven. Doorzetters zijn in goed gezelschap want mystici en mystica’s van alle tijden houden ons voor dat volharden loont! En zij kunnen het weten. Het loont de moeite om door alles heen jezelf leegmaken en afdalen tot de rust. Vanuit die innerlijke kern of dat ‘vonkje’ kun je onbevreesd het leven tegemoet treden. 

In deze retraite lezen we een aantal mystieke teksten over gebed en gaan we daarover met elkaar in gesprek. En oefenen we ook in het stil, leeg en ontvankelijk worden. Wie geen of een moeizame ervaring hebben met bidden zijn ook van harte welkom. We blijven immers allemaal ’struikelaars op weg naar God’. Samen hopen we zo iets te proeven van wat God ons graag geven wil: rust, vrijheid en vreugde. 

Data: 20 t/m 22 december 2024. € 250,–

Barbara Zwaan is theoloog, werkzaam als geestelijk verzorger en redacteur van Herademing. Tijdschrift voor spiritualiteit en mystiek (theologie.nl).

 Ze geeft les aan de Utrechtse Academie voor Geesteswetenschappen in de opleiding tot Geestelijk Begeleider en in Spiritualiteit & Zingeving. 

reserveren door een mail te sturen naar: reserveringen-abdijhoeve @ willibrordsabdij.nl

Meer

Tijd

20 (Vrijdag) 16:00 - 22 (Zondag) 14:00