Abdijweekend - 19-21 juli - Heeft de polarisatie het laatste woord? - Door Guido Vanheeswijck

19jul(jul 19)16:0021(jul 21)14:00Abdijweekend - 19-21 juli - Heeft de polarisatie het laatste woord? - Door Guido VanheeswijckHeeft de polarisatie het laatste woord?

Activiteits Details

De polarisatie neemt toe in onze samenleving. Over heel veel vraagstukken zijn we het hartgrondig oneens en menigeen verzucht dat een gemeenschappelijke identiteit ontbreekt en dat we daar ook niet meer naar zoeken. Is dat een “gegeven” in onze ingewikkelde samenleving of is een nieuw evenwicht wel mogelijk? In deze retraite neemt Guido Vanheeswijck ons mee in een zoektocht naar de bronnen van onze identiteit: het religieuze, de instrumentele rationaliteit en de zelfexpressie van onze diepste natuur. Hoe verhouden we ons daartoe? En kan er zoekend en tastend een nieuw evenwicht en kompas ontstaan dat recht doet aan deze drie bronnen? Er zijn inleidingen met power point en groepsgesprekken over deze vragen.

Data: weekend 19-21 juli 2024 € 250,–

Guido Vanheeswijck (1955) is emeritus-hoogleraar filosofie aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven. Hij is redacteur van Streven, Vrijplaats en columnist voor Tertio. Zijn onderzoeks- domeinen zijn godsdienstfilosofie, metafysica en de relatie filosofie-natuur

reserveren door een mail te sturen naar: reserveringen-abdijhoeve @ willibrordsabdij.nl

Meer

Tijd

19 (Vrijdag) 16:00 - 21 (Zondag) 14:00