Wees welkom bij Abdijhoeve Betlehem

Geplaatst op

De Abdijhoeve Betlehem is de vroegere boerderij van de naastgelegen Sint Willibrordabdij. Het is een karakteristiek gebouw dat dateert uit de jaren ’50. De abdij gebruikt het als gastenhuis voor groepen; men is dus te gast bij de monniken. Het is een historische en moderne accommodatie ineen; met respect voor de afkomst is het in verschillende fases verbouwd zo dat het comfort en rust biedt. Een deel van de ruimtes is klassiek ingericht, in warme kleuren; de nieuwere ruimten hebben een modernere, strakke uitstraling, die met de gebruikte kloostermoppen doet denken aan de bouwstijl van de abdij.

Wij bieden elk jaar een aantal eigen abdijweekenden aan waarvoor iedereen zich individueel kan inschrijven; daarnaast is er de mogelijkheid voor groepen met een eigen programma om voor een groep een periode (weekend/midweek) te reserveren. Er is bij het verblijf van elke groep namens de broeders een vrijwillige gastvrouw of gastheer aanwezig.

De Abdijhoeve bestaat uit twee delen: de Wagenschuur en de Hooischuur. De Wagenschuur heeft 14 kamers, de Hooischuur 11 kamers en er zijn 11 kamers op de overloop flexibel. Alle 36 kamers zijn voorzien van douche en toilet. Hiervan zijn er 29 éénpersoons-, 6 tweepersoonskamers en 1 mindervalide kamer. Er is ruimte voor één grote groep, van maximaal 40 personen, of voor twee kleinere groepen, van elk maximaal 18 personen. Tien personen is het minimum. In onderling overleg wordt bekeken hoeveel mensen we extra kunnen herbergen. De Wagenschuur en de Hooischuur beschikken beide over een eetzaal, een conferentiezaal en een bezinningsruimte of kapel.

december, 2023